IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Саниране- какво поема санирането и за какво се *доплаща ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Говорим за "саниране", което се финансира по програма,
    Субективно си мисля, че изпълнителят е направил задължително оглед и е формирал офертата си, а по-късно е сключил и договора, като е включил и дейности като демонтаж и монтаж на климатици и др. закрепени върху фасадата елементи (примерно разни телекомуникационни устройства).
    Аз не знам подробности, но би било интересно да се познават нормативните документи, въз основа на които финансирането се случва с бюджетни средства. Не го нярвам, но на теория не е изключено да се предвижда, че определен вид разходи са за сметка на етажната. Преди имаше такива условности, но мисля че с течение на времето те отпаднаха (примерно разходи за заснемане и проектиране, процент от самите дейности).

Що се отнася до вредите, тук не е подходящо да се спори. Виновно причинени вреди се отстраняват от причинилия ги.

Коментар

• Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение

Затова казах, че се влиза във хипотези. Единия казва ти ми го прецака, а другия казва гледай си работата то така си беше като дойдох. Я Лобос да вземе да провери в договора за изпълнение има ли ги тези неща записани и какво точно гласят клаузите, защото може да се окаже, че поросто си говорим.
      Сигурно се шегуваш договора никой не го е виждал
      С две думи пълна пародия взема да пусна сигнал до Господари на Ефира поне да се посмеем

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение

Всички вреди причинени на собственика от изпълнителя се обезщетяват .
        Затова казах, че се влиза във хипотези. Единия казва ти ми го прецака, а другия казва гледай си работата то така си беше като дойдох. Я Лобос да вземе да провери в договора за изпълнение има ли ги тези неща записани и какво точно гласят клаузите, защото може да се окаже, че поросто си говорим.

Коментар

• Би следвало да е към този, който им плаща. За начало все пак пробвай до управата на фирмата, а не бачкаторите на обекта.

Коментар

Малко се влиза в хипотези тук. Кабела ОК нещо може да са го скъсали сега при санирането ама може още при монтажа да са го прецакали и за водата от климатика тръбата не струва 100 лева. Имаш вероятно предвив самата тръба за конденза или медната по която се осъществява топлообмена с компресора? Защото това също е възможно да се направи още при първичния монтаж и става въпрос на доказване и догатки. Най-често като се прави саниране самото тяло се изважда напред на предните болтове и тялото на компресора малко стърчи но съм виждал много пъти да се прави така. После само го бутат обратно на мястото му и това е. Иначе няма как да ти поемат разход който не е бил записан и платен предварително на фирмата изпълнител по договора и програмата. Успех
            Понеже питах мой познат който също се занимава с климатици и работи по програмата със санирането и неговите думи бяха
            Всички консумативи за демонтажа и монтажа на външното тяло за сметка на изпълнителя на санирането в това число преместване на външно тяло удължаване на медните тръби смяна на стойките на външното тяло както и дренажната тръба за която става въпрос са включени към санирането .просто исках някой друг да ми потвърди това да ли е тъка и ако е тъка ,къде трябва да се сигнализира за това нарушение ,че не са взели пари само от нея

Коментар

Малко се влиза в хипотези тук. Кабела ОК нещо може да са го скъсали сега при санирането ама може още при монтажа да са го прецакали и за водата от климатика тръбата не струва 100 лева. Имаш вероятно предвив самата тръба за конденза или медната по която се осъществява топлообмена с компресора? Защото това също е възможно да се направи още при първичния монтаж и става въпрос на доказване и догатки. Най-често като се прави саниране самото тяло се изважда напред на предните болтове и тялото на компресора малко стърчи но съм виждал много пъти да се прави така. После само го бутат обратно на мястото му и това е. Иначе няма как да ти поемат разход който не е бил записан и платен предварително на фирмата изпълнител по договора и програмата. Успех
              Всички вреди причинени на собственика от изпълнителя се обезщетяват .

Коментар

• Малко се влиза в хипотези тук. Кабела ОК нещо може да са го скъсали сега при санирането ама може още при монтажа да са го прецакали и за водата от климатика тръбата не струва 100 лева. Имаш вероятно предвив самата тръба за конденза или медната по която се осъществява топлообмена с компресора? Защото това също е възможно да се направи още при първичния монтаж и става въпрос на доказване и догатки. Най-често като се прави саниране самото тяло се изважда напред на предните болтове и тялото на компресора малко стърчи но съм виждал много пъти да се прави така. После само го бутат обратно на мястото му и това е. Иначе няма как да ти поемат разход който не е бил записан и платен предварително на фирмата изпълнител по договора и програмата. Успех

Коментар

• По спомен бяха завареното остава така - ако има дограма на балкона - остава. Ако няма - не слагат. Сходно и за климатиците, че уж и в една тръба май трябваше да се оттича. След като видях благоевградския блок на гербер преди и след всичко тотално се промени. Няма дограма - слагат. Имало дограма - махнали я. Не съм сигурен дали и външни щори не слагаха.
                  Цирка беше с пощенски кутии...Ква енергийна ефективност носят?
                  Но като цяло би следвало да си отстранят дефекта, който са създали. Дали програма, дали за сметка на изпълнителя, но някой все трябва да плати проблема. Всъщност програмата имаше опция за смяна на щранг, но топъл, не и студен. Какво остава за кабели и маркуч на климатик. Освен да са в предвидени някакви извънредни разходи, които би следвало да идат в нечий джоб все пак.

Коментар

• Саниране- какво поема санирането и за какво се *доплаща ?

Здравейте ,имам следният въпрос със санирането.
                    В блока на майка ми започна санирането дойде момента в който и демонтираха външното тяло на климатика .
                    След множество молби да дойдат да и монтират климатика след вече положената изолация , най накрая дойдоха но скелето ,вече бе свалено ,а тя е на високо ,за което и казват ,че трябва да го изместят което ще Струва -30 лева .
                    Това добре но забелязват ,че от вънка са наранени кабелите ,за което и казват да пита техника да ли ,ще им го признае това за разход ако пуснат фактура и тя отива да пита техника и той казва ,че няма проблем и ще признае разходите.
                    Но тога се оказва ,че маркуча за водата на климатика бил смачкан или прекъснат и смяната ,ще струва 100 лева .
                    Та въпроса ми е какво поема програмата и трябва ли тя да плаща нещо за въпросните услуги ?
                    Това е на кратко ,ще се радвам някой да ми даде отговори
                  Working...
                  X